Kvinderelaterede Problematikker

Menstruations smerter
Overgangsalder
Hormonel hovedpine
Graviditet/Fødselsmodning
Fertilitet
Hvad kan jeg selv gøre? Fertilitet

–Menstruationssmerter

–PMS

–Uregelmæssig menstruation

For langt de fleste kvinder er menstruationscyklussens længde 28 dage, med en periode på 3 til 7 dage med blødninger, men alt fra 23-35 er helt normalt.
Mange kvinder oplever dog variation i længden, timing og blødning. Det kan der være mange årsager til men vigtigst af alt er at ved at få behandlinger, råd om kost og vitaminer, kan du opnå en balance i din cyklus igen.
Blodet kan også vise sig som mørkt og klumpet, som i kinesisk tankegang er et tegn på at tingene står ”for stille”. Blodet skal gerne være friskt og rødt. Der er ingen grund til at acceptere dine menstruationsforstyrrelser, smerter og uregelmæssige menstruationer.
Jeg behandler ofte med en kombination af organmassage, akupunktur og zoneterapi, som er enormt effektivt. Ved menstruationssmerter og pms. er det ofte en fordel at booke en tid ugen før eller ugen op til din menstruation.
Ved ovennævnte ubalancer vil jeg blandt andet behandle på hormonsystemet, bækkenbundsmuskulaturen, arvæv, livmoder/æggestokke, nervesystemet og fordøjelsesorganerne.

Ring på 25320332 hvis du vil høre mere.

-Overgangsalder

Jeg har erfaring med, at zoneterapi og akupunktur i en kombinationsbehandling kan lindre mange af overgangsalderens symptomer, så du efterfølgende vil opleve et større fysisk og psykisk overskud.

Behandlingens gode effekt i overgangsalderen hænger sammen med, at zoneterapi virker positivt på ubalancer i hormonsystemet og beroliger nervesystemet, så fysisk og psykisk stress nedbringes.

Zoneterapi giver velvære, virker afslappende og bidrager til et godt søvnmønster.

Zoneterapi sætter kroppens selvhelbredende kræfter i gang, bidrager til udrensning af affaldsstoffer og styrker derved immunforsvaret.

I mine behandlinger med zoneterapi fokuserer jeg blandt andet på nervesystemet og hormonsystemet, hvilket har betydning for at oprette ubalancer, der fører til overgangsalderen negative symptomer. Jeg kombinerer ofte behandlingen med akupunkturpunkter for hormonbalancen. Samtidig vil behandling af nakke og hovedzoner ofte give en afspænding og lindring, da det er her vores hormonudledning kommer fra.  Det er også muligt at få sat øreakupunktur. Her sætter jeg et plaster med en mikroskopisk nål i øret på de hormonelle punkter. Plasteret bliver siddende i 2-3 uger og fjernes som et alm.plaster af dig selv.

Jeg kan varmt anbefale Mia når overgangsalderens tegn begynder at melde sig!
Jeg er igennem en del år kommet hos Mia for, at få styr på min krops stressniveau eller når jeg har lyst til en japansk lifting. Da jeg i sommer begyndte at få de første symptomer på overgangsalder, var det naturligt at spørge Mia til råds. Efter bare en enkelt behandling med zoneterapi og akupunktur, hvor fokus var på det hormonelle, forsvandt hedeturene og min cyklus blev normal. Jeg kan på det varmeste anbefale Mia, som udover at være yderst kompetent også er et meget behageligt menneske.
Stine Nielsen

 

-Hormonel hovedpine

Hovedpine eller migræne ses ofte i sammenhæng med andre symptomer som fx nakkespændinger, kæbespændinger, stress, hormonelle forstyrrelser, overgangsalder mm.
Din hovedpine eller migræne kan også opstå på grund af træthed og andre muskelspændinger. Uanset hvilken karakter din hovedpine eller migræne har, kan zoneterapi og akupunktur give dig en meget effektiv, hurtig og naturlig lindring.
De patienter som jeg ser i klinikken har ofte haft migræne i mange år og er behandlet medicinsk uden tilfredsstillende resultater. 

I mine behandlinger med zoneterapi fokuserer jeg på nervesystemet, fordøjelses systemet og hormon systemet, hvilket har betydning for at oprette ubalancer, der fører til hovedpine. Samtidig vil behandling af nakke, kæbe og hovedzoner give akut afspænding og lindring. Jeg kombinerer ofte behandlingen med lokale akupunkturpunkter i ansigtet fx omkring panden, øjnene og tindingerne, hvor du oplever smerten er værst. Det er også muligt at få sat øreakupunktur. Her sætter jeg et plaster med en mikroskopisk nål i migræne-/hovedpinepunkter i øret. Plasteret bliver siddende i 2-3 uger og fjernes som et alm. plaster af dig selv.  

Flere og flere undersøgelser rundt omkring i verden beviser at der rigtig god effekt af zoneterapi og akupunktur mod migræne eller hovedpine.

Alexander og Mia har gode erfaringer med at lave en kombinationsbehandling af Osteopati og zoneterapi/akupunktur i disse tilfælde.

-GRAVIDITET/FØDSELSMODNING

Jeg har mange års erfaring med at behandle gravide og har hjulpet mange kvinder igennem deres graviditet med smerter og gener.

Zoneterapi og akupunktur i kombination eller hver for sig under din graviditet kan varmt anbefales. Gravide er ofte nemme at behandle og opnår en meget hurtig effekt af behandlingen. Der er ikke nogen risiko forbundet med at få zoneterapi under graviditeten. Tværtimod er zoneterapi til gravide en fremragende hjælp til den gravide krop. Jeg får ofte henvist gravide fra fysioterapeuter når de ikke kan hjælpe mere med klientens smerter i f.eks. lænden, symfysen, bækkenet og lysken. Efter 1-2 behandlinger mærkers der ofte en rigtig god effekt. Jeg tager altid en behandling ad gangen og ser hvordan du reagerer, hvorefter vi snakker sammen om det videre forløb. Zoneterapi under graviditeten forbereder også kroppen på fødslen.

Hvad jeg oftest møder på klinikken:

 • Kvalme og opkast (mulighed for at få øreakupunktur der sidder i 2-3 uger på kvalmestillende punkter)
 • Smerter i bækkenet, symfysen, ryggen og halebenet
 • Væske i kroppen der giver føleforstyrrelser i hænder og arme, også kaldet karpaltunnelsyndrom
 • Hovedpine og migræne
 • Forstoppelse
 • Halsbrand

Det er muligt at få hjælp til igangsættelse af fødslen omkring terminsdato. Zoneterapi under graviditeten forbereder også kroppen på fødslen. Jeg trykker på igangsættende punkter på dine fødder og krop, så du får sat fødslen i gang på en naturlig måde.

Fødselsmodnende zoneterapi og akupunktur

Zoneterapi og akupunktur under graviditeten forbereder også kroppen på fødslen.
Zoneterapi og akupunktur i den sidste del af graviditeten gør at fødslen lettere går i gang når kroppen og barnet er klar. Fødselsmodnende behandling gives cirka en gang om ugen fra 36-37. graviditetsuge frem til fødslen. Jeg trykker på igangsættende punkter på dine fødder og krop, så du får sat fødslen i gang på en naturlig måde. Fødselsmodning med zoneterapi og akupunktur medfører at kroppen lettere kommer i gang med de ”rigtige” veer, og at hele fødselsforløbet forkortes. Undersøgelser har vist, at fødslen forkortes med 1 til 2 timer.

-Bliv gravid naturligt med zoneterapi og/eller akupunktur

Zoneterapi/Akupunktur til dig der:
 • Har prøvet at blive gravid naturligt i længere tid uden held.
 • Er begyndt på fertilitetsbehandling og er stresset på grund af det lange forløb og de mange hormonpåvirkninger.
 • Har været i fertilitetsbehandling længe uden held.
 • Har oplevet en eller flere ufrivillige aborter.
 • Har brug for at reducere din stress i forbindelse med fertilitetsbehandling og få ro i din krop.
 • Har endometriose, PCO eller en anden hormonel ubalance.
 • Er stresset over at din graviditet ikke lykkes.
 • Gerne vil forberede din krop til en sund graviditet.
 • Ønsker noget du selv kan gøre for at forbedre din fertilitet – et træningsprogram med  Mojzisova-øvelser. Øvelser der vil optimere dine chancer for en positiv graviditetstest. Se mere nederst på siden under behandlingen.

Virker behandlingen?

Tegn på at behandlingen virker:

  • Du føler dig mere i balance med din krop.
  • Kvinder, som aldrig har kunnet mærke deres ægløsning, kan pludselig mærke den.

  • Du slapper mere af og finder en ro, så din krop også føles mere klar til at blive gravid.
  • Du kan trække vejret dybt ned i maven igen og mærker at dit underliv slapper af.
  • Menstruationsblodet får en frisk rød farve uden klumper

  • Ingen menstruationssmerter.
  • Kvinder som er i fertilitetsbehandling får at vide, at æggene er blevet større og livmoderslimhinden er blevet tykkere.

 • Mentruationscyklussen bliver kortere, f.eks fra 35 dage til 28.

 • Du får færre eller ingen bivirkninger under din hormonbehandling.
 • Det ultimative tegn er selvfølgelig, at du bliver gravid og får en positiv test.

Selve behandlingen

En behandling er meget individuel, men grundlæggende vil jeg med en kombination af zoneterapi og/eller akupunktur fokusere på at stimulere din hormonbalance, dine æggestokke, så kvaliteten/størrelsen af dine æg øges og der kommer en god og regelmæssig ægløsning. Der skal være fri passage i æggelederne, livmoder muskulaturen skal afslappes og livmoderens slimhinde skal stimuleres til at blive tyk og modtagelig til ægget.
De muskler der findes i og omkring underlivet skal afslappes, så æggestokke, æggeledere og livmoder kan få tilført det nærende blod, de vigtige hormoner og bevæge sig optimalt. Jeg tilbyder et træningsprogram med “Mojzisova-øvelser”. Øvelserne er med til at få afslappet din bækkenbundsmuskulatur, afslappe dit nervesystem, booste dine hormoner og få ro i din krop. Programmet har dokumenteret effekt og bruges i det tjekkiske sundhedsministerium og anbefales som første valg til behandling af kvinder med fertilitets problemer. Læs mit blogindlæg “Liv i underlivet”.

Vitaminer, olier og mineraler

Der ud over vejleder jeg omkring vitaminer/ olier og mineraler. Hvis man er i underskud kan det have stor betydning f.eks. for genoprettelsen af din cyklus, en regelmæssig ægløsning og din mands sædkvalitet . F.eks.uden det gode fedt (olier) vil vi ikke være i stand til at danne de hormoner, der styrer alt i kroppen herunder vores cyklus.

Det er også godt at få kroppen renset ud for affaldsstoffer, stress og andre skadelige påvirkninger, vi udsættes for i vores hverdag.

Du er altid velkommen til at ringe til mig og få en snak om hvad jeg kan gøre for dig tlf.nr.: 25 32 03 32. Kh. Mia

OBS!

Er du i hormonbehandling kan akupunkturen og/eller zoneterapien hjælpe din krop med at genoprette din balance og derved optimere dit behandlingsforløb.

-GODE RÅD OM FERTILITET


Fertilitetsfremmende hjemmeøvelser “Mojzisova-metoden”.

Øvelserne er opkaldt efter den tjekkiske fysioterapeut, Ludmilla Mojzisova. Mojzisova-øvelserne er den ældste og mest veldokumenterede behandling. Forskning har vist at du kan firedobbelt dine chancer for at blive naturligt gravid med Mojzisova-øvelser. Og iøvrigt mindske symptomer som  cyklussmerter, uregelmæssige menstruationer, smerter i bækken- og lænderegionen og fordøjelsesproblemer.

De muskler der findes i og omkring underlivet skal afslappes, så æggestokke, æggeledere og livmoder kan få tilført det nærende blod, de vigtige hormoner og bevæge sig optimalt.

Jeg tilbyder et træningsprogram med “Mojzisova-øvelser”. Vi mødes 1/2 times i vores trænings sal og du får efterfølgende tilsendt et program. Du kan lave øvelserne derhjemme og det tager ca. 10-15 min. Optimalt laves øvelserne 5 gange om ugen. Øvelserne er med til at få afslappet din bækkenbundsmuskulatur, afslappe dit nervesystem, booste dine hormoner og få ro i din krop. Programmet har dokumenteret effekt og bruges i det tjekkiske sundhedsministerium og anbefales som første valg til behandling af kvinder med fertilitets problemer. Læs mit blogindlæg “Liv i underlivet”.

D-vitamin
 • Der er en formodning om, at for lavt vitamin D koncentration kan nedsætte fertiliteten hos både kvinder og mænd. Få målt dit D-vitamin ved din egen læge, før du evt. begynder på fertilitetsbehandling. Hvis vitamin D er for lavt, kan koncentrationen bringes op på flere måder.
  1. Sollys. Når solens stråler rammer huden, dannes der D-vitamin.
  2. Indtagelse af kost med højt D-vitamin indhold. Specielt ”fede” fisk som laks og makrel indeholder meget D-vitamin.
  3. Vitamin-tilskud med vitamin D (tabletter). Spørg på apoteket.

Stofskifte
 • Du skal sikre dig at du ikke har for lavt eller for højt stofskifte (Du behøver ikke at have nogen mærkbare symptomer).  Kvinders fertilitet er nedsat ved stofskifteproblemer. Kroppen har rigeligt at gøre med at tage vare på sig selv. Det kan derfor være svært at blive gravid, så længe stofskiftet ikke er på plads. Især hvis stofskiftet er for lavt, kan det være svært at blive gravid, specielt hvis det lave stofskifte er ledsaget af uregelmæssige menstruationer, som ofte vil føre til manglende ægløsning. Kvinder med for højt stofskifte har også nedsat fertilitet. Ofte anbefales det, at man venter med at blive gravid, til stofskiftet er velbehandlet. Stofskiftet måles i en blodprøve. Har du fået taget en blodprøve, så spørg din lægen omkring dit stofskiftet.

Æggelederne
 • Sammenvoksninger i æggelederne kan betyde, at ægget ikke kan befrugtes og nå frem til livmoderen. Du kan få lavet en gennemskylning af æggelederne, hvor passagen vurderes. Mange kvinder bliver hurtigere gravide efter en gennemskylning af æggelederne.