Behandling at børn og spædbørn

Vi behandler i alle aldre.

Der kan være forskellige årsager til at din baby er utilfreds efter fødslen. bl.a. colik, hyppig gråd, fordøjelsesbesvær, “skæve” kroppe og kranier. Vi behandler også mor før og efter fødsel. som f.eks lænde/bækken problemer og vejledning i træning. 

Kvindekroppen gennemgår store forandringer under og efter en graviditet. Udover det skønne ved at blive gravid og få børn, er det en stor belastning for kroppen. I det øjeblik man bliver gravid, ændres kroppen hormonelt.

I takt med, at kroppen ændrer sig, stiger blodmængden, imens lungefunktionen og blodtrykket ændrer sig. Den mekaniske ændring kan mærkes på alle strukturer, led, muskler og ledbånd. Osteopati kan hjælpe kvinden under graviditeten, med at forbedre funktionsniveauet, lindre smerter og give balance i kroppen under og efter en graviditet.

Hos det ældre barn kan der være smerter efter fald eller andet uheld, smerter i bevægeapparatet, hovedpine og fordøjelsesproblemer.

 Osteopatisk tilgang og behandling af babyer og børn undersøges kroppen og funktionelle diagnoser behandles gennem en blanding af manuelle teknikker. I osteopati kan der behandles og lindre for colic, reflux, forstoppelse, efter ottitis media/mellemørebetændelse, stress, søvn, blærerproblemer. smerter og koordineringsproblemer fx krydsmotorik. Sutte og synkemekanisme er der i de seneste par år blevet forsket og fundet sammenhæng med refluxproblemer, opkast og silet reflux, osteopati kan korrigere fysisk funktionelle problemer der kan hjælpe barnet til bedre at finde ro.

I Osteopati behandling indgår; organ terapi, kranie sakral, bindevæv, og kiropraktiske teknikker bruge aldring på babyer og ellers i sjældne tilfælde, hvis det findes nødvendigt.

Colic hos babyer kan skyldes nervetryk i kraniet ved fødsel, spændinger i nakken, påvirkning af vagus / kranienerve 10, eller lokalt i tarmen. Ved maveproblemer kan en kombination med Zoneterapi hos Mia Hübbe have stor positiv effekt hos den lille.

Funktionelle problemer kan Jeg, som Osteopat, udrede og behandle præcist med den undersøgelse og behandlings tilgang jeg har. Det kan være svært for børn at formulere og præcisere smerte og ubehag. Man ser bare et barn som har det svært og ikke trives, og klinisk undersøgelser kan ikke vise det (endnu) i en blodprøve eller scanning. Ved Osteopati, har man den holistiske tilgang og ser kroppen som helhed. 

Strukturelle problemer med tungebåndet, hvor man i den osteopatiske undersøgelse, ser det er for stramt, henvises til øre næse hals læge, da man ikke kan behandle det. Ved funktionelle problemer omkring spiserøret kan tungenbåndet virke kort, på baggrund af funktionelle problemer omkring spiserør og mave tarmsystem, mellemgulv, dette kan behandles af en Osteopat, så man oftes kan opnå bedre sutteteknik, mindre reflux og mindre mavekneb.

Skal tungebåndet klippes kan der gøres afspændinger før og efter, så man hjælper barnets krop till at finde ind i en ny balance.

Det viserale kranie, ansigtet, vokser efter 6-års alderen. I starten ses det ved at man taber sine mælketænder og ansigtet ændrer karakter. Når de blivende tænder er vokset frem, er det ofte i denne periode man regulerer tænder. Osteopati kan lindre de unge, efter opstramning af tænderne, så de oplever mindre ubehag. Osteopati kan i perioden med tandregulering speede processen op ved afspænding af neuro, vicerale kranie og kæber.(dog ikke videnskabelig bevist endnu).

I pubertetens udviklingsspring, sker der meget både fysisk, mentalt og kemisk.

Bindevævet og kroppen påvirkes hormonelt, fordi de unge bliver mere fysisk sårbare som følge af hormonforandringer. Derved har de nemmere ved at få overbelastningsskader på sener og led. Typisk er det ved tilhæftningssteder som Osgut slatter knæ (lig patella inflammation) og skinnebensbetændelse. Osteopati kan hjælpe kroppen af med de fysiske spændinger og hjælpe kroppen mod balance. Smerter i forbindelse med vækst kan med osteopatisk tilgang igennem manuelle teknikker lindre, dog er det en god ide også at se på kemien/kost/kost tilskud, rådfør her med biopat, eller kostvejleder.

Stress kan vise sig på mange forskellige måder; hyperaktivitet, depression, angst, spiseproblemer og adfærdsproblemer, samt hovedpine.  Ved Osteopatisk tilgang kan man indirekte lindre kroppens stress systemer. Der er mange børn som har spændingshovedpine, som kan afspejles hos børn som indadvendthed eller modsat. En osteopat kan behandle kroppen holistisk og lindre anfald. I tilfælde med stress eller angst, er osteopati den fysiske tilgang, ved at behandle stressorganerne og nervesystemet og derved opnå fysisk ro. Det anbefales der også ses på den mentale/emotionelle del hos psykolog/coach og kemiske del, da osteopati i disse tilfælde ikke kan stå alene og  vende den onde cirkel.