Kæbeproblematik & hovedpine

Kæbeproblematik og hovedpine kan forekomme hver for sig men også sammen.

Kæbeproblemer

kan forekomme ved direkte slag/traume til kæben. Det ses bl.a. hos fodboldspilleren der har været i en hoedstødsduel eller ishokeyspilleren der har fået en tur i banden. Hos den viser det sig ofte som lyske problemer/smerter, men årsagen kan ligge i kæben.

Har man ligget længere tid i tandlægestolen med munden åben og eller fået lavet tænder, kan kæben drille efterfølgende. Bider du tænderne sammen og skærer tænder når du sover?  Kan osteopati være med til and mindske dette og i nogel tilfælde også mindske behovet for en eventuel bideskinne. Hvis du skærer tænder anbefales det et du rådfører din med din tandlæge da der kan ske små krakeleringer på dine tænder og her kan en løsning være at bruge bideskinne når du sover.

Man ved endnu ikke hvorfor man evt bider/skærer tænder når man sover man kan kun registrere at muskulaturen til kæben ikke slapper af som resten af kroppen når man sover. Har man mange spekulationer eller bekymringer virker det også til at have en indvirkning på en øget tendens til at bide/skære tænder.  er man stresset eller skal koncentrere sig kan man også fange sig selv i at bide tænderne sammen, og man opdager det oftest først når man får ondt i kæben. Osteopati og øvelser kan være med til at mindske og i flere tilfælde afhjælpe kæbeproblemer.

Hovedpine

Hovedpine er en paraply for flere forskellige type af smerter i hovedet. Spændingshovedpine som kan være muskulær eller vaskulær, migræne med og uden aura, hortons (klyngehovedpine) . Ved hjælp af afspænding fysisk via muskelskellet, nervesystemet og organsystemet, kan der i funktionelle tilfælde fjerne spændingshovedpine. I tilfælde af strukturelle problematikker kan der ofte dæmpe intensiteten og nedsætte antallet af anfald.

I de tilfælde hvor der ikke opnås lindring og forbedring kan det skyldes, at der skal gøres andre behandlingstiltag. Kontakt i det tilfælde din egen praktiserende læge. Dansk Hovedpinecenter arbejder på at finde den bedste behandling til patienter med svær hovedpine.

Yderligere læsning om forskning af  hovedpine:

https://www.rigshospitalet.dk/afdelinger-og-klinikker/neuro/hjerne-og-nervesygdomme/dansk-hovedpinecenter/forskning/Sider/om-afdelingens-forskning.aspx

Stress

Din mentale tilstand påvirker din Fysiske tilsand og viseversa. Stress kan vise sig på mange forskellige måder; hyperaktivitet, depression, angst, spiseproblemer, adfærdsproblemer, migræne med og uden aura og spændingshovedpine.

Jeg kan ikke fjerne mental stress eller angst, men behandle stress indirekte, ved fysisk at afspænde kroppen via nervesystemet og dens respons til kroppen. Derved kan kroppen fysisk “nulstilles”, hvilket ofte giver mental luft. Der er mange typer og grader af stress i kroppen, emotionelt, fysisk og kemisk.

Hvis du oplever, at du ikke kan håndtere situationen, mærker en forværring af din mentale tilstand, får hallucinationer, eller ved depression får selvmordstanker, skal du kontakte psykiatrisk skadestue på tlf.: 1818.

I forbindelse med hormonelle problemer, anbefaler vi en kombination af behandling hos Alexander og Mia. De har mange års erfaring med at samarbejde og har rigtig god erfaring med at arbejde med disse problematikker.